Walk 2 Night Taxi


WALK 2 NIGHT TAXI is een campagne die ik samen met Inge Schouman – communiatieadviseur bij gemeente Amersfoort – vormgegeven heb. Op een leuke manier worden de bewoners en uitgaanspubliek op de hoogte gebracht van de veranderingen ten aanzien van de taxistandplaats.
In het beeldmerk dat ik ontwierp, liet ik ‘Sofie’ lopen. Als letter ‘A’. Sofie – een creatie van een kunstenares – is een vrouw die je overal ziet terugkomen in het straatbeeld van de stad.


ij de campagne WALK 2 NIGHT TAXI hoort een gewenste looproute. En toevallig vind ik het maken van plattegronden echt fantastisch. Ik wil dat het goed communiceert en liet alleen het allerbelangrijkste zien en afleidende details achterwege. Zo zal het uitgaanspubliek de weg naar de taxistandplaats goed vinden en raken ze niet verdwaald. Dat is fijn voor hezelf én voor de bewoners van de binnenstad.Het uitgaanspubliek wordt door middel van verschillende communicatiemiddelen geïnformeerd over de nieuwe looproute naar de taxi. Een bierviltje is een uitstekende informatiedrager voor de campagne. 

Voor de campagne WALK 2 NIGHT TAXI liet ik een sjabloon maken. Dat kon gebruikt worden om met krijtverf (milieuvriendelijk) het beeldmerk op de looproute te spuiten. Zo loop je als een ster (en in stilte) van het uitgaansgebied naar de taxistandplaats! Het was nog een gepuzzel om met kleine verbindingsstukjes te zorgen dat de letters in het sjabloon bleven zitten.Terug naar werkoverzicht