Operation Clean Sweep


Duurzaamheid in beeld brengen is prachtig om te doen als een grafisch ontwerper. Voor een internationaal plastic producerend bedrijf mocht ik een mascotte ontwerpen. Het bedrijf ging deelnemen aan de campagne 'Operation Clean Sweep' om bewustzijn te creeëren bij de preventie van het verspillen van plastic pellets in het milieu. In elke laag van de organisatie.

Ik ontwierp een mascotte die opgebouwd is uit pellets, gaf hem een veiligheidshelm en gehoorbeschermers en noemde hem Pell.


De mascotte Pell blijkt een succes. Pell helpt de boodschap dat er geen pellets in het milieu terecht mogen komen zichtbaar te maken. Pell heeft meer vrienden gekregen. Zij vertegenwoordigen alle werknemers van de organisatie.'Pell's Prioriteiten' is een infographic die laat zien dat voorkomen van verspilling de belangrijkste les is. Door deel te nemen aan de campagne 'Operation Clean Sweep' zal er nog meer bewustzijn komen. Pell wijst de weg.


Ik ben gevraagd een kleurboek te tekenen! Mijn voorstel om er een eductief kleurboek van te maken werd zeer gewaardeerd. Pell aan het werk én Pell op vakantie. Het is een mooie inkijk geworden in het dagelijks leven van Pell. Hierboven laadt en lost Pell pellets bij een trein.


Dit is één van de kunstwerkjes uit het eductief kleurboek voor de kinderen van de platicproducerende fabriek. Vanuit alle kanten van de wereld zijn ze ingezonden. Deze kleurplaat komt van Yusuf (10) uit Java. 
Terug naar werkoverzicht